Recerca, Desenvolupament i Aplicació

Innovació Local va començar a treballar l’any 2004 com a resultat de la unió de diversos professionals vinculats a les noves tecnologies i a les telecomunicacions.

L’objectiu principal de l’empresa va ser, des d’un primer moment, la creació d’una infraestructura pròpia de telecomunicacions per a poder oferir serveis d’operador a clients residencials, empresa i administració pública, essent pioners dins d’aquest àmbit en la distribució de senyal sense fils en entorns rurals i sense cobertura telefònica.

L’evolució lògica de l’empresa dins el terreny de les telecomunicacions ens ha portat a créixer per a oferir experiència en el disseny, gestió i explotació de grans infraestructures tecnològiques, especialitzant-nos en xarxes i serveis de dades. Això ha fet que, a la vegada que invertíem en desplegament d’infraestructures, ho féssim també en el nostre Datacenter, amb racks i servidors propis per a cobrir les necessitats dels nostres clients.

L’obertura de nous mercats, la creació de noves línies de negoci i la col·laboració amb gent i empreses diverses ens ha fet créixer dins d’un ecosistema col·laboratiu en el que l’especialització de cadascuna de les nostres divisions ens ha permès avançar i establir-nos com a referència dins dels nostres sectors.

“De mica en mica, s’omple la pica”_refrany popular

2k04

Data de constitució de l’empresa. «Innova», per als que ens coneixen.

 
 

2k05

Inscripció al registre d’Operadors de la CMT (Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones).

2k06

Finalització de la construcció de la Xarxa Berguedana, amb una cobertura de 145.000 m2 i una població de menys de 4.000 persones. La velocitat inicial?: 512Kb !!!

 
 

2k07-08

Assentament del projecte i col·laboració amb iniciatives similars arreu del territori.

2k08

Creació de la línia de treball de les Xarxes Escolars per a donar solucions de connectivitat i seguretat a escoles de cicles primari i secundari.

 
 

2k09

Primera experiència «Pop-Up»: Sigcomm Barcelona.

2k10

Entrem de ple en el negoci del events: Infraestructura pròpia i experiència tecnològica ens permeten tornar a ser pioners en un altre mercat emergent.

 
 

2k14

Entrem a formar part d’ATIC Grup, un «hub» d’empreses que ens aporten i al que aportem sinergies del nostre treball.

2k17

Primera «spin-off»: Laboratori d’Innovacions Globals («Global», per a nosaltres). Especialitzada en els events i amb capacitat tecnològica per a desenvolupar línies de negoci pròpies.

 
 

2k19

Juntament amb altres empreses afins, creem una nova empresa dedicada a la comercialització dels nostres productes: DINACLOUD, especialitzada en serveis «al núvol» per a empreses mitjanes i grans corporacions.

2k20

Com tots els operadors, les circumstàncies especials d’aquest any fan que sigui un any de molta activitat a Internet: Doblem el tràfic consumit i augmentem la nostra capacitat durant el període Covid-19.

 
 

2k21

Rellançament de tots els serveis, amb especial incidència en les interconnexions entre Datacenters i el desplegament a l’Àrea Metropolitana de Barcelona